Damse pijl

12-05-2019 12:00 - 18:00 @ Damplein, 2060 Antwerpen

Dit jaar wordt de Damse Pijl losgekoppeld van de Damse feester. Het wordt zowaar een voorjaarsklassieker!

Programma

We hebben verschillende koersen in de aanbieding voor jong en oud:

  • 12:30 Kinder- en jongernkoers: voor sportivo’s onder de 16 jaar. Je kan je inschrijven voor deze koers. We voorzien koersen per leeftijdscategorie. Hierover later meer info.
  • 14:30 Het Vagevuur: Vanaf 16 jaar. Pittige koers van 25 kilometer doorheen de wijk.
  • 14:30 De Hel: Vanaf 16 jaar. Pikante uitdaging van 50 kilometer doorheen de wijk.

Parcours

De Kinder- en jongerenkoers rijdt op een verkort parcours. Het Vagevuur en de Hel op het volledige. Laat ons even een toertje maken.

Start van de koers is op het Damplein. Vandaar zoeven we bergaf richting de Ijzerlaan. Winkelhaak naar rechts en dan begint de spreekwoordelijke N60 van den Dam. Tijd voor waaiers en we boksen heel de wijk rond tot aan de Kalverstraat. Rechtsaf, nog eens rechtsaf en dan duiken we de wijk in. Technisch meanderen door de Dijle- en Rupelstraat tot we aan het Noordschippersdok zijn. Smal stuk tot aan de bocht van de Welkom, heel scherpe bocht naar links in de Samberstraat. Dan komen we aan de voet van Damberg… Dubbele pret met een pittige helling en kasseien. De aankomst is in deze strook zodat men goed kan sprinten. Als je doorgaat kom je nog aan de stationsbocht, wederom een zeer scherpe bocht naar rechts. En dan zijn we terug aan het Damplein!

Parcours

Inschrijven

Als het bovenstaande formulier niet zichtbaar is, klik dan hier.

Lees meer over dit project

Klik door naar onze projectpagina.

Praktisch

Datum: 12-05-2019
Van: 12:00
Tot: 18:00
Waar: Damplein, 2060 Antwerpen